عنوان: اهمیت قاعدگی از دیدگاه طب سنتی ایران
توضیح اجمالی: قاعدگی یک فرایند منظم ودورهای است که حاصل تخریب و بازسازی ماهیانه دیوره داخلی رحم در زنان در سنین باروری است. این فرایند تحت تاثیر تغییرات هورمونی اتفاق میافتد. این فرایند جهت آمادگی رحم برای باروری و لانهگزینی جنین ضروری است و این غایت عملکرد این عضو میباشد. طب ایرانی یک رویکرد کل نگر نسبت به سلامت و بیماری دارد و برای هر فرد بر اساس خصوصیات ظاهری و عملکردی مزاجی را قائل است.
نظر طب ایرانی به قاعدگی و علت ایجاد آن چیست؟ براساس طب ایرانی سلامت یک زن در گرو یک قاعدگی سالم است. به عبارتی وجود یک قاعدگی منظم و بدون عارضه در یک زن نشانه سلامتی اوست. زنان دارای مزاجی سردتر از مردان هستند. بر اساس این دیدگاه هرچه مزاج گرمتر باشد، افعال قویتر است به عبارتی سوخت و ساز بیشتر است و نیاز به غذا بیشتر میباشد. زنان چون مزاج سردتری دارند همیشه مازادی از خون در بدن دارند که باید هر ماه دفع شود و در صورت عدم دفع دچار عوارضی میگردند. این عوارض در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که دچار آمنوره یا اولیگومنوره مشهود است. به همین دلیل زنانی که ورزشهای سنگین انجام میدهند به علت گرم شدن بدن و افزایش سوخت و ساز دچار آمنوره میشوند. بر پایه طب ایرانی، این مازاد برای نیاز جنین پیش بینی شده است و در صورتی که در پایان ماه خونریزی صورت نگیرد، باید از بدن دفع شود.
توضیحی به مقاله: شاید در نظر اول، مکانیسمهای بیان شده در طب ایرانی با یافتههای طب روز همخوانی نداشته باشد ولی چون زبان و نگاه این طب با طب رایج متفاوت است، میتوان با تدابیر بسیار سادهی آن، در کنار تدابیر طب رایج در جهت تامین سلامتی بشر گامهای بزرگی برداشت.
Writers: Atieh Sadat Danesh, Fatemeh Nojavan
جهت دانلود مقاله اینجا کلیک کنید