توت فرنگی، از میوه های پر مصرف، پرطرفدار و خوش طعم فصل تابستان است که به طرق مختلف مصرف می شود. برای شناخت طرز تهیه شربت توت فرنگی سالم به روش طب ایرانی ادامه این مطلب را حتما بخوانید.
مواد لازم:
توت فرنگی رسیده ۱ کیلو گرم
عسل ۵۰۰ گرم
آب سرد به مقدار لازم
طرز تهیه:
توت فرنگی ها را باید تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن کاملا کشیده شود. سپس توت فرنگی ها را به همراه عسل داخل مخلوط کن ریخته و کاملا مخلوط کنید. سپس مخلوط را از صافی عبور دهید تا مایع اولیه شربت آماده شود.
یک سوم لیوان را از شربت و مابقی را از آب پر کنید و کاملا مخلوط کنید.
نوش جان
****
نکات مهم:
۱: ماندگاری شربت و مصرف طولانی مدت
چون ماده اولیه شربت جوشانده نمیشود بهتر است پس از آماده شدن سریع مصرف گردد. برای ماندگاری بیشتر می توان آن را جوشاند با حرارت ملایم تا به قوام شربت برسد.
۲: طبع توت فرنگی
طبع توت فرنگی سرد و تر است. حالا هر چه این میوه رسیدهتر باشد سردی آن کمتر میشود، در عوض رطوبتش بیشتر شده و لینت مزاج بیشتری ایجاد میکند. اما هر چه نارستر باشد طبعش به سمت سرد و خشکی میرود، بنابراین میوه نارس قابض است و میتواند یبوست ایجاد کند.
۳: بهترین روش مصرف توت فرنگی چیست؟
اگر این میوه را فرآوری کرده و به صورت شربت و مربا مصرف کنید خیلی بهتر است. چون طبع این فراوردهها معتدل میشود. خصوصا اگر در مربا از عسل، نبات یا شکر قهوهای استفاده کنید و شهد این مربا را هم شربت کنید.
۴: توت فرنگی را در چه فصلی مصرف کنیم؟
یکی از اعتقادات بنیادین طب سنتی رفتار کردن مطابق فصل است. یعنی در هر فصلی که هستیم باید میوههایی که مال خود آن فصل هستند را مصرف کنیم. چرا؟ چون هر فصل هم مزاج مخصوص خودش را دارد. مثلا میوه فصل پاییز که طبعش سرد و خشک است، خرمالو است که طبعی گرم و تر دارد. مصرف هر میوه در فصل خودش کمک میکند که مزاج ما در این فصل متعادل شود. اما اگر آن را در فصل دیگری مصرف کنیم برای بدنمان دردسرتراشی کردهایم!
بنابراین با وجود اینکه توتفرنگی را گلخانهای هم پرورش میدهند بهتر است سعی کنید این میوه را فقط به صورت طبیعی (از طریق پرورش در خانه یا همان بوتههای خودرو) به دست آورید و فقط هم در فصل تابستان که مزاجی گرم و خشک دارد مصرفش کنید.
****
منبع: کتاب تغذیه در طب ایرانی نویسندگان: «دکتر غلامرضا کردافشاری، دکتر حوریه محمدی کناری، دکتر سید سعید اسماعیلی، دکتر مریم مقیمی» و «کتاب علم الادویه» نویسنده: سید محمدعلی نظری
تهیه و تنظیم: فهیمه آرون