چکیده:
یبوست یک شکایت شایع در بررسی های بالینی است و به اجابت مزاج با مدت زمان طولانی و یا سختی در دفع و دفع غیر متوالی و به عبارتی دفع ناکامل گفته میشود. در بیشتر این افراد دفع حداقل سه بار در هفته دیده میشود، ولی کاهش دفعات دفع، به تنهایی بیانگر یبوست نمیباشد. هم اکنون درمان قطعی و داروی موثر و کم ضرری برای یبوست مزمن در طب کلاسیک وجود ندارد. طب سنتی ایرانی برای درمان یبوست مزمن، روش هایی از جمله تغییرات سبک زندگی و درمان گیاهی و ماساژ همراه با روغن، پیشنهاد نموده است. مطالعه حاضر، تاثیر تدابیر طب سنتی ایران در درمان یبوست مزمن را با لاکتولوز، که از بهترین داروهای مورد استفاده در طب جدید برای یبوست مزمن عملکردی (فونکسیونل) میباشد، مورد مقایسه قرار داده است.
روش اجرا: در این مطالعه، برای مقایسه اثر لاکتولوز با تدابیر طب سنتی ایرانی بر یبوست مزمن، بیماران 18-80 سالهای که حداقل دو مورد از شاخص های ROME 3 را داشتند، به صورت تصادفی در دو گروه یکسان 43 نفره قرار داده شدند.
نتیجه گیری: تدابیر طب سنتی ایران، درمانی ساده، ارزان و در دسترس و بدون عارضه جانبی برای یبوست مزمن عملکردی است و میتواند در صورت رعایت دقیق و مستمر روشهای سبک زندگی و پیشگیری و درمانی مربوطه و رعایت حداقل به مدت سه ماه، به عنوان جایگزینی مناسب در مقایسه با لاکتولوز، مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژهها: طب سنتی ایرانی، دستورالعمل منتج از تدابیر سته ضروریه طب سنتی ایرانی، یبوست عملکردی (فونکسیونل)
نویسنده: سید مرتضی امامی العریضی
***
جهت دانلود متن کامل پایان نامه بر روی لینک زیر کلیک کنید: